Vi söker extra byggnadsantikvarie

Arbetsuppgifter
Rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, handläggning av bygglov- och planärenden, kunskapsförmedling, upprättande av vård- och underhållsplaner samt antikvarisk medverkan. Tjänsten innefattar resor inom länet.

Kvalifikationer
Akademisk examen som byggnads- eller bebyggelseantikvarie eller motsvarande. Erfarenhet av dokumentation och värdering av kulturhistorisk bebyggelse, rådgivning och handläggning av byggnadsantikvariska ärenden. God kännedom om relevant lagstiftning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och genomför dina uppdrag med rätt ambitionsnivå och inom utsatt tid. Meriterande är; Erfarenhet av antikvarisk medverkan. Certifiering som sakkunnig avseende kulturvärden (KUL). Erfarenhet av arbete med det kyrkliga kulturarvet och kunskap om Västerbottens byggnadstradition.

Omfattning
Heltid, allmän visstidsanställning i 4 månader med ev. möjlighet till förlängning. Månadslön tillämpas. Tillträde: 2 maj 2017 eller efter överenskommelse. Placering: Umeå

Lön
Lön efter överenskommelse. Rese- och traktamentsersättning enligt för museet gällande avtal.

Ansökan märkt Byggnadsantikvarie Dnr 128/17. samt CV och referenser sänder du senast 27 mars 2017 till: info@vbm.se 

eller per snigelpost till:                    

Västerbottens museum
Box 3183
903 04 UMEÅ