Vi söker museivärdar

Sommarsäsongen 8 juni–30 augusti 2017

Friluftsmuseet vill ge besökaren en upplevelse av hur livet i Västerbottens län kunde vara under 1800-talets senare hälft och början av 1900-talet. Miljöerna befolkas med tidstypiskt klädda värdar, som visar, för dialog om livet förr. Även arbete med praktiska uppgifter ingår.

Arbetet innebär schemalagd timanställning deltid, inklusive helger.

Arbetsuppgifter
Daglig temaguidning och löpande dialog och minnesinsamling med friluftsmuseets besökare.

Praktiska arbetsuppgifter som ingått i vardagslivet såsom matlagning på gammalt vis, tillsyn av djur samt daglig tillsyn och skötsel av gårdarna. Demonstration av slöjdtekniker som vävning, spinning, träslöjd med mera förekommer. Barnaktiviteter ingår. Arbetet är förlagt till olika miljöer på friluftsmuseet, i Egilhallen och de samiska vistena. 

Kvalifikationer
Du ska ha kunskaper om och vara intresserad av kulturhistoria, både ur majoritets- och minoritetsperspektiv. Dessutom ska du ha kunskap om och intresse av att möta människor och i dialog dokumentera deras minnen och erfarenheter.

Det är meriterande att ha praktiska färdigheter i en eller flera slöjdtekniker, att kunna spela musikinstrument och att ha tidigare erfarenheter av guidning, djurskötsel, barnverksamhet och teater. Kunskaper om samisk kultur är meriterande. Du ska vara utåtriktad och tala engelska flytande. Kunskaper i andra språk, inklusive teckenspråk, är meriterande.

Lön enligt avtal

Ansökan med CV och referenser märkt Dnr 148/17 senast 10 mars 2017 till:

info@vbm.se

eller:

Västerbottens museum 
Box 3183 
90304 Umeå