Systemutvecklare/support 100%

Västerbottens museum söker en systemutvecklare för vårt samlingshanteringssystem Sofie. Du kommer att vara med och vidareutveckla vår nya version av Sofie och ingå i ett mindre team med utvecklare, tekniker och support.

Västerbottens museum är ett länsmuseum med placering i Umeå som består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet har en kulturhistorisk inriktning och ett ansvar för hela länets kulturhistoria.

Arbetsuppgifter

Mellan 1 januari och 31 augusti 2018 innehåller tjänsten till största del supportarbete och mindre del utveckling, då du ersätter vår Sofie-support som går på föräldraledighet. Du kommer att ge användarsupport för systemet och därmed vara första kontakten för våra kunder som finns på museer, hembygdsföreningar och arkiv i Sverige samt utföra vissa administrativa uppgifter. I arbetet ingår också att ge migreringssupport från en äldre version som bygger på 4D.

Från 1 september 2018 och framåt ligger huvudfokus på utvecklingsarbete med en mindre del supportarbete. Sofie är byggt som ett lager runt Omeka, vilket är en Open source-programvara för publicering av samlingar. Tekniker som används är framförallt Linux, Apache, MySQL, PHP samt jQuery. Arkitekturmönstret är MVC likt det man finner i ramverk som Zend, CakePHP, Laravel och till viss del i Wordpress. Dina arbetsuppgifter består i att bygga vidare på lagret runt Omeka genom utveckling och anpassning av plugins. Utvecklingen av Sofie sker i ett litet team i nära dialog med styrgrupp och våra användare.

Kvalifikationer och meriter

Du har högskole-/universitetsutbildning inom system- eller datavetenskap med inriktning mot programmering, ett par års arbetslivserfarenhet och en kombination av följande kvalifikationer:

 • Objektorienterad systemutveckling med versionshantering (Git/Svn).

 • Goda kunskaper inom PHP, MySQL och jQuery.

 • Kännedom om CSS3, HTML5.

 • Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

 

Följande punkter är meriterande:

 • MVC ramverk eller Wordpress ur ett utvecklarperspektiv.

 • Grundläggande kännedom om VMware.

 • Apache och Ubuntu.

 • Kännedom om CIDOC-CRM, LOD, RDF/XML, JSON-LD.

 • Erfarenhet med SASS, Compass.

 • Kunskap i ISPConfig.

 • Erfarenhet av sökmotor som Elasticsearch, Sphinx.

 • Erfarenhet av ärendehanteringssystem.

 • Att på ett strukturerat sätt kunna felsöka för att identifiera och avhjälpa kundproblem, men även underlätta buggrättning för vår förvaltning och utveckling av Sofie.

 • Att vara trygg i användandet av, samt enklare felsökning i, Windows 7, för att kunna hjälpa våra kunder som fortfarande använder äldre versioner av Sofie. Även grundläggande kunskap om OSX är meriterande. 

 • Körkort, lägst B-behörighet.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett intresse av att arbeta i kultursektorn med ett engagemang för kulturella och historiska värden. Du ska ha ett stort intresse för IT.

Du är ansvarstagande och blir snabbt självgående i dina arbetsuppgifter. Du gillar att arbeta i projektform. God planerings- och organisationsförmåga, noggrannhet och initiativförmåga är viktiga egenskaper, liksom god förmåga att kunna lösa problem med anpassning till situation, syfte och sammanhang.

Du är van att arbeta självständigt och du har lätt för att samarbeta med andra människor och skapa goda relationer. Du ska vara serviceinriktad och förstå vad kunden vill och agera utifrån det. Därmed krävs också god förmåga att kunna kommunicera och interagera med annan personal och kunder, samt kunna förklara och lära ut.

På Västerbottens museum värdesätter vi jämställdhet och mångfald.

 

Anställningsform
Tillsvidaretjänst, heltid 100 %. Tillträde den 1 november 2017 eller efter överenskommelse. Månadslön. Västerbottens museum tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Lön
Enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Märkt ”Systemutvecklare/support Dnr 528/17” samt CV och referenser ska vara Västerbottens museum tillhanda senast 3 september 2017.

info@vbm.se 

eller med post till:                    

Västerbottens museum
Box 3183
903 04 Umeå