Medverkande

Violeta Santos Moura är en portugisisk journalist och bildjournalist som bevakat mänskliga rättighetsfrågor i Israel och Palestina under många år. Att utforska alternativa visuella berättelser och metoder har länge varit centralt i Mouras arbete och hon söker efter att utmana betraktarens uppfattning om de ämnen hon belyser.
www.violetamoura.eu

 

Sarah Tuck är curator och forskare. Hennes pågående forskning om drönarperspektiv inom krigföring, övervakning och protest undersöker det koloniala och icke-koloniala användandet av drönarteknologi i syfte att hitta sätt att formulera olika betydelser av att se utan att vara sedd, och om sårbarhet och motstånd
www.hasselbladfoundation.org

 

Albert Wiking är svensk fotograf och formgivare med ett flertal böcker och utställningar bakom sig. Aktuell med utställningen We have a dream, om mod, medkänsla och mänskliga rättigheter som visas på Västerbottens museum fram till 1 oktober 2017. Projektets vision har varit att samla röster och berättelser som kan beröra och inspirera, och helst av allt att engagera ungdomar i en av vår tids viktigaste frågor.
www.albertwiking.com

 

Celia A. Shapiro lyfter frågan om dödsstraff i projektet Last Supper och ifrågasätter varför vi inte kan se våldsamhet i samma ljus som andra självdestruktiva beteenden utan låter våld vara låst i begrepp som fördömelse eller förlåtelse. Shapiro beskriver processen att komponera dessa bilder som en djup meditation över våld, mänskligt beteende och hur staten mäter rättvisa och straff.
www.celiaashapiro.com

 

Martin von Krogh, fotograf och filmare tar sig an den viktiga uppgiften att visa hur vardagen i ett söndertrasat land kan se ut, kännas och så småningom utvecklas. I sin film Cinema Pameer använder han en bit vardagsliv i Kabul som ett fönster mot Afganistan idag. Huvudfokus är biografen själv och karaktärerna som omger den, men den underliggande verkligheten gör sig påmind i vardagen. Kriget, ett samhälle i ruiner och strävan efter och förhoppningen om något mer. Något bättre.
martinvonkrogh.com

  

Maria Nilsson är universitetslektor i Medie- och kommunikationsvetenskap och forskar om visuell journalistik och dokumentärfotografins samtida utveckling i ett internationellt perspektiv. Hennes forskning riktar ett  särskilt intresse mot visuellt berättande och fotografiet som redskap i opinionsbildning. 
www.miun.se/

 

Mikael Owunna är specialiserad på dokumentär- och porträttfotografi och med varje bild strävar han efter att föreställa sig hur en fri värld skulle kunna se ut för dem som marginaliseras av samhället. Syftet med projektet Limit(less) är att krossa myten att det är "oafrikanskt" att vara HBTQ.
www.mikaelowunna.com

 

Ola Nordebo, moderator, politisk chefredaktör på Västerbottens-Kurriren i Umeå.