Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Publika barnaktiviteter

Lek och lär tillsammans med barn på museet! Vi erbjuder barnaktiviteter både i utställningarna inne på museet och ute på Gammlia. Här nedan hittar du våra aktuella barnaktiviteter.

Hamnstaden Umeå

Välkommen till en interaktiv utställning för hela familjen, om livet förr i Umeå. Här får du leka och lära om arbete, familjeliv och nöjen tillsammans med springpojken Per. Prova att arbeta i handelsboden, laga mat i Pers kök, lasta av och på varor på lekbåten Nanna, gå ombord på ångbåten Egil och mycket mera. Tidstypiska kläder finns att låna. Läs mer om utställningen

Öppettider

Söndagar
kl 12-16
sport- och påsklov
Klockan 11-16


Konstworkshop för föräldralediga – i samarbete med ARTmovement norr

Skapa, pyssla och var kreativ tillsammans med ditt barn! Vi inleder med att samlas i ring i museets skaparverkstad tillsammans med en museipedagog, tar en namnrunda och berättar om dagens aktivitet. Sedan tittar vi på en utställning tillsammans och tar del av dess tematik.

Därefter introducerar en konstnär eller konsthantverkare från ARTmovement Norr en konstpedagogisk aktivitet som inspirerats av utställningen. Vi skapar och barnen har möjlighet att delta eller leka på sitt sätt.

Klockan 10 – 12
Ingen anmälan behövs, du får droppa in och ut utifrån ditt barns behov.

Tillfällen under våren:

26 januari
16 februari
30 mars
27 april
25 mars


Skapa och pyssla!

Välkommen till museets skaparrum! Här kan du sitta ner, umgås och låta barn leka och skapa på egen hand utifrån det som erbjuds för tillfället. Under lov , vissa helgdagar eller i samband med programverksamhet öppnas rummen upp och det arrangeras skapande aktiviteter och samarbeten med en handledare på plats.

23 april  Naturbok med knoppar
30 april Vi gör ett vårigt skogskollage
7 maj  Skapa en egen brasa
14 maj  Naturbok med blommor
21 maj Plantera ett frö
28 maj Vi tovar ull
4 juni  Skapa fågelbon och fågelholkar
11 juni Gör en natur-mobil
18 juni Hällmålning på forntidsvis

Söndagar (från och med 12 februari)
kl 12-16
sport- och påsklov
Klockan 11-16

Relaterat

Sommaren på Gammlia

Vi öppnar äntligen upp gårdarna på Gammlia och smyger i gång programverksamheten. Ta med dig vännen, familjen eller ditt eget sällskap och upplev Västerbottens kulturhistoria utomhus. Vi har dagligen öppet i flera av friluftsmuseets byggnader. Den nya interaktiva familjeutställningen Hamnstaden Umeå i Egilhallen håller även den öppen under hela sommarsäsongen. Under helgerna är du välkommen […]

Slöjdläger på Gammlia

I sommar bjuder vi in barn och unga i åldrarna 8-13 år till slöjdläger på Gammlia. Välkommen in med din anmälan!

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp