Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Publika barnaktiviteter

Lek och lär tillsammans med barn på museet! Vi erbjuder barnaktiviteter både i utställningarna inne på museet och ute på Gammlia. Här nedan hittar du våra aktuella barnaktiviteter.

Lek och lär med Anna, Stina och Per

Anna, Stina och Per berättar om barns liv i Västerbotten för 150 år sedan. Från och med sommaren 2022 finns de finns utplacerade i tre olika miljöer både på Gammlia och inne i museets huvudbyggnad.

Bondflickan Anna i Lekladugården
I lekladugården finns bondflickan Anna och där får du hjälpa till att ta hand om gårdens djur, rida på hästen Brunte och lära dig om arbetet på en bondgård. Bondgården är öppen söndagar kl 12–16 från och med 28 augusti.

Springpojken Per i Hamnstaden Umeå
I utställningen Hamnstaden Umeå kan du hjälpa springpojken Per med arbetet i handelsboden och på segelfartyget Nanna. Du kan också laga mat i Pers kök, och sköta om lillasyster Lovisa. När du jobbat klart du kan lyssna till positivspelarens glada melodier och gå ombord på ångbåten Egil. Egilhallen är öppen söndagar kl 12–16 från och med 28 augusti.

Sameflickan Stina i Minimus
I Minimus träffar du sameflickan Stina och där får du leka i kåtan, ta hand om renen och lära dig om renskötarlivet. Miminus är öppet när museet är öppet.

Hamnstaden Umeå

Välkommen till en interaktiv utställning för hela familjen, om livet förr i Umeå. Här får du leka och lära om arbete, familjeliv och nöjen tillsammans med springpojken Per. Prova att arbeta i handelsboden, laga mat i Pers kök, lasta av och på varor på lekbåten Nanna, gå ombord på ångbåten Egil och mycket mera. Tidstypiska kläder finns att låna. Läs mer om utställningen

Öppettider

Söndagar från och med 28 augusti
kl 12-16
Höstlovet vecka 44
kl 11-16

 

Barnaktiviteter i utställningar

I några av museets utställningar finns barnaktiviteter kopplade till utställningens tema:

Pussel + konst = sant
Minimusen har gjort ett pussel med 12 bitar. Låna en väska med pusselbitar och hitta de 12 bitarna som finns i utställningen Short cuts. Minimusen har busat lite med dig och lagt dit pusselbitar som inte hör dit. Hitta pusselbitarna och bygg sedan ihop det på pusselbordet inne i Minimus.

Människa + djur = ?
I utställningen Theatre of the Wild handlar fotografierna och filmerna om människors förhållande till djur. Fundera över ditt eget förhållande till djur genom att följa berättarprickarna på golvet och berätta för varandra.

Relaterat

Sommaren på Gammlia

Vi öppnar äntligen upp gårdarna på Gammlia och smyger i gång programverksamheten. Ta med dig vännen, familjen eller ditt eget sällskap och upplev Västerbottens kulturhistoria utomhus. Vi har dagligen öppet i flera av friluftsmuseets byggnader. Den nya interaktiva familjeutställningen Hamnstaden Umeå i Egilhallen håller även den öppen under hela sommarsäsongen. Under helgerna är du välkommen […]

Slöjdläger på Gammlia

I sommar bjuder vi in barn och unga i åldrarna 8-13 år till slöjdläger på Gammlia. Välkommen in med din anmälan!

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp