Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp
flicka fotad av Sune Jonsson till vänster, pojke fotad av Hannah Modigh till höger

Dubbelvernissage

Två fotografer om barndom och ungdom. Hannah Modigh skildrar tiden mellan att vara barn och vuxen, fylld av osäkerhet, förvirring, spänning och längtan. I Sune Jonssons bilder deltar de små i vardagens bestyr med stort eget ansvar men är samtidigt helt uppslukade av att vara barn, och unga människor skildras i en tid när begreppet ungdom fortfarande var tämligen nytt.

Curator och samordnare Alexandra A. Ellis inviger. Hannah Modigh samtalar med författaren, läkaren och litteraturkritikern Eva Ström. Vidare medverkar Hans Hederberg, författare och TV-producent som tillsammans med Sune Jonsson var aktiv i Fotografiska Föreningens Juniorsektion under 1950-talet. Adina Ader och Pär Sparresäter från Umeå Musikskola avslutar på viola.

Relaterat

Barndomar

Barn och ungdomar ett påtagligt och varaktigt inslag i Sune Jonssons bildskatt. Här möter vi några av dem, somliga välbekanta andra för första gången.

The Milky Way

Fotografen Hannah Modigh om tiden mellan att vara barn och vuxen, fylld av osäkerhet, förvirring, spänning och längtan. Där starka känslor tvingas ner under huden för att man ska passa in, men ibland bubblar upp i konstiga utryck och ett krampaktigt sökande efter gemenskap.

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090-16 39 38
073-926 26 85
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
fredag 20 oktober Öppet 10–17
Logotyp