Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Garnbolla med politiken

Garnbollarna till Riksdagspolitikerna är nu inskickade, men vi fortsätter att bolla med våra lokala politiker.

Nu gör vi bollar till våra kommunpolitiker och skriver en hälsning som rör klimatfrågan. Förutom garn, instruktioner och etiketter är det enda du behöver tid, engagemang för klimatfrågan och en vass sax. Kom till textilutställningen i Hall 2 på museet och gör din boll och formulera din önskning till makthavarna. Efter 15 februari monteras alla garnbollarna till en enda stor boll. Tillsammans med nedskrivna önskningar och krav från medborgarna överlämnas den till kommunfullmäktige med budskapet Bollen är er nu!

Är du lärare, kursledare eller om du vill ha en rolig kväll med några vänner, kan du nu göra en handfast insats för klimatet. Samla din klass, dina kursdeltagare eller dina vänner och fundera på klimatfrågan. Formulera era önskningar eller krav till kommunpolitikerna, fäst dem vid en garnboll, som ni med lite pyssel knåpar ihop.

Med Fantasin till makten – vad drömmer du om? som initierades av Gerillaslöjdfestivalen, skapade människor tillsammans en önskematta av garnbollar som visar att vi är många med röster som räknas. Med inspiration av den böljande önskemattan som överlämnades till Sveriges Riksdag i september, vill vi nu uppmärksamma politikerna i Umeå kommun, från vänster till höger, på att klimatfrågan är viktig och att vi är många som vill tycka till.

I samarbete med Kulturverket som delar med sig av garn till bollarna.

Kontakt och information

Hillevi Wadensten

Etnolog
090-16 39 37
070-525 48 32
hillevi.wadensten@vbm.se

Logotyp
Museet är stängt
Logotyp