Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Minimus

Minimus är barnens kreativa rum på museet. Här kan barn och vuxna utan kostnad umgås, leka, läsa böcker och skapa på egen hand av det material som finns framme. Rummen är alltid tillgängliga när museet har öppet.

På söndagar, under lov och särskilda högtidsdagar sker arrangerade skapade aktiviteter med personal på plats. De aktiviteterna kopplas oftast till teman i någon av museets utställningar eller högtidsdagar och traditioner. Du hittar dem i Minimuskalendern. 

Lokalerna är också anpassade för de allra minsta med en babypöl, fåtöljer att amma i, skötbord på toaletten. Det material och de aktiviteter som erbjuds lämpar sig för de flesta som vill skapa något i all enkelhet utifrån sin förmåga.

Aktuella aktiviteter för barn och unga

Människa + djur = ?

I utställningen Theatre of the Wild handlar fotografierna och filmerna om människors förhållande till djur. Fundera över ditt eget förhållande till djur genom att följa berättarprickarna på golvet och berätta för varandra.

Pussel + konst = sant

Minimusen har gjort ett pussel med 12 bitar. Låna en väska med pusselbitar och hitta de 12  bitarna som finns i utställningen Short cuts. Minimusen har busat lite med dig och lagt dit pusselbitar som inte hör dit. Hitta pusselbitarna och bygg sedan ihop det på pusselbordet inne i Minimus.

Minimusens kusinjakt

Runt om i museets utställningar gömmer sig Minimusens tio kusiner. Kusinerna har både frågor till just dig och en varsin bokstav som bildar ett ord. Vilket? De är väldigt nyfikna på vem du är som befinner dig i Umeå just i år när Umeå fyller 400 år. Välkommen runt i museet för att leta och dela gärna med dig av dina svar!

Relaterat

Barnkalas på museet

Fira födelsedagen hos oss

Kontakt och information

Ingela Wall

Museipedagog
090 20 20 342
ingela.wall@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp