Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Minimus

Minimus är barnens kreativa rum på museet. Här kan barn och vuxna utan kostnad umgås, leka, läsa böcker och skapa på egen hand av det material som finns framme. Rummen är alltid tillgängliga när museet har öppet.

På söndagar, under lov och särskilda högtidsdagar sker arrangerade skapade aktiviteter med personal på plats. De aktiviteterna kopplas oftast till teman i någon av museets utställningar eller högtidsdagar och traditioner. Du hittar dem i Minimuskalendern. 

Lokalerna är också anpassade för de allra minsta med en babypöl, fåtöljer att amma i, skötbord på toaletten. Det material och de aktiviteter som erbjuds lämpar sig för de flesta som vill skapa något i all enkelhet utifrån sin förmåga.

Aktuella aktiviteter för barn och unga

Minimus surrealistiska rum

En av Minimus lokaler har förvandlats till ett surrealistiskt rum. Här kan barn i alla åldrar uppleva, leka, känna, se och höra olika färger, former och uttryck. Bygg med kuddar och skapa vid surrealistiska bord. Spela ”Tre i rad” eller ”Kims lek” i den surrealistiska bokhyllan. Ta selfies sittande i en fåtölj med surrealistisk bakgrund.

Minimusens kusinjakt

Runt om i museets utställningar gömmer sig Minimusens tio kusiner. Kusinerna har både roliga uppdrag att lösa och varsin bokstav. Skriv ned varje bokstav i rätt ordning så ser du en fråga som kusinerna ställer. Om du svarar JA på frågan, lämna då lappen i receptionen så väntar en gåva att ta hem.

OBS! Spring inte, då skrämmer du bort dem. Jaktkuponger och pennor finns i Minimus.

Se mig! Hör mig! Berätta! – en besökarutmaning

Få en extra dimension av utställningen genom att dela upplevelsen med någon med hjälp av personliga berättarövningar. Eller utmana dina känslor, din fantasi och analysförmåga på egen hand. Gå till respektive fotograf och respektive nummer, läs frågeställningen och berätta för varandra.

Relaterat

Barnkalas på museet

Fira födelsedagen hos oss

Kontakt och information

Ingela Wall

Museipedagog
090 20 20 342
ingela.wall@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp