Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp
Current

Lek och lär i Hamnstaden Umeå

Välkommen till en interaktiv utställning för hela familjen, om livet i 1800-talets Umeå. Här kombineras fakta, foto och föremål med interaktiva aktiviteter för barn. Prova att arbeta i handelsboden, laga mat i Pers kök, lasta av och på varor på lekbåten Nanna, gå ombord på ångbåten Egil och mycket mera.

Guidade visningar under sommaren: Stig Lindberg


Behöver du svalka dig från sommarvärmen, regnar det och du söker skydd, eller är du kanske bara sugen på lite kultur? Passa på att gå en av de guidade visningarna om utställningen med Stig Lindberg som nu är aktuell på museet!

Sommaren på Gammlia


Besök våra kulturhistoriska byggnader, lek och lär i Hamnstanden Umeå, köp nybakt tunnbröd i bagarstugan, åk med i hästskjutsen, ta del av berättarföreställningar och musik. Välkommen hit i sommar! Läs mer om om kommande aktiviteter och program >>

Ny fotoboksutställning


Tusentals fåglar i stadsmiljö, sårbarheten hos män och och kinesisk industri gömd i dimma och smog – motiven i årets fotoboksutställning varierar stort. Välkommen att ta del av fotoböcker från nominerade och vinnare av Fotobokspriset 2022.

Vårens berättarprogram

Utforska berättartekniker i en workshop, gå på berättarkafé eller någon av vårens tre berättarföreställningar. Läs mer och säkra en plats.

Calendar

Wed 6 Jul
14:00
Hall 1

Guidad visning

Guidad visning av utställningen Stig Lindberg

Tue 12 Jul
14:00
Hall 1

Guidad visning

Guidad visning av utställningen Stig Lindberg

See the calendar »

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp