Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Dokumentär-
fotosalong 2021

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Brinner du för fotografi? Har du en berättelse att förmedla genom bild eller film? Då kan du ansöka till Dokumentärfotosalongen. Ansökan är öppen 1 mars–2 maj.

Dokumentärfotosalongen är en jurybedömd salong som är öppen för alla. En jury bedömer vilka verk som kommer att visas i höstens stora fotoutställning, som i år har temat Se mig!

I år fyller salongen fem år! Det firar vi med att visa utställningen på två platser: Arbetets museum i Norrköping och Västerbottens museum i Umeå. För att fira lite extra slopar vi dessutom ansökningsavgiften under 2021. Nytt för årets dokumentärfotosalong är att man också kan ansöka med dokumentärfilm.

Du kan bidra med 3–8 bilder och/eller 1–3 filmer med en maximal speltid på sammanlagt 30 minuter. Innan du påbörjar ansökan är det viktigt att du läser de allmänna villkoren – där finns mer information om vilka krav vi ställer på ditt bidrag och vad du behöver förhålla dig till samt godkänna.

Anmäl dig här.

Om du går ut och tar bilder, tänk på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning av coronaviruset.

Utställningen Dokumentärfotosalong 2021 kommer att visas på Arbetets museum och Västerbottens museum under perioden 4 september 2021–9 januari 2022. På grund av den pågående pandemin kan utställningsperioden komma att flyttas fram eller förlängas. Salongen kan också helt eller delvist komma att bli digital.

Contact and information

Alexandra A. Ellis

Curator, documentary photography
+4690 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Stängt/Closed
Logotyp