Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Väckelserörelser utforskas hos SJCD

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Två nya utställningar har öppnat hos SJCD. Gemensamt för utställningarna är att de genom dokumentära fotografier utforskar olika svenska Väckelserörelser –  dåtida och nutida.

I Nina Varumos utställning I väntan på himmelriket utforskas den tornedalska Laestadianismen och dess djupa historiska rötter. Nina Varumo intresserar sig för sammanhang, både närvaron och frånvaron av dom. Ämnen som relationer, familj, identitet och tro är återkommande teman i hennes arbeten. I väntan på himmelriket är en berättelse om en församling, om prövningar i den begränsade tiden på jorden där belöningen efter livets slut är att få kliva in i den himmelska evigheten.

Utställningen Och nåden är utan slut, med motiv av Sune Jonsson, tar avstamp i några av hans böcker om svenskt trosliv. Utställningen visar originalförstoringar av Sune Jonsson från museets egna samlingar och inlånade från Hasselbladstiftelsen dit Sune själv skänkte en stor mängd fotografier i samband med att han tilldelades det prestigefyllda Hasselbladpriset.

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp