Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

En svart flickas handbok – föreläsning och workshop

Sat 11 Feb 14:00
Hall 9

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Mariama Jobe håller en föreläsning om sin bok En Svart Flickas Handbok, där författarens egna erfarenheter, minnen och råd följs av antologier från mer än trettio svarta flickor & kvinnor. Tillsammans pekar de svarta flickor i rätt riktning igenom ett fält av blågula landminor i Sverige. Detta genom att stärka självbilden hos den målgrupp som länge saknat sann representation.

Mariama Jobe är verksam som författare, talare, projektledare och social entreprenör. Jobe tilldelas Diakité och Sachs stipendium 2020 för att hon slagit sprickor i exkluderande murar och låtit ljuset skina på erfarenheter och människor som annars lämnas i skuggorna. Jobe har författat böckerna Sannu, Imane och antologin En Svart Flickas handbok.

Workshop
15:15
Skaparverkstan
Avslutas med en skrivworkshop som utgår från texter i författarens bok En Svart Flickas Handbok och kretsar kring identitet, självutveckling och välmående.
Begränsat antal platser (14 st), boka din plats nedan.

Båda programpunkterna ingår i programverksamheten kopplad till utställningen When I grow up I want to be a black man.

 


Anmälan till workshopen:

En svart flickas handbok

En svart flickas handbok

workshopen äger rum 11 februari kl 15.15. Du kan boka max 4 biljetter per mailadress

Namn
Namn
Förnamn
Efternamn
Hantering av personuppgifter (GDPR). Genom att skicka in anmälan godkänner du att lämnade personuppgifter behandlas av Västerbottens museum i samband med workshopen. Uppgifterna kommer inte spridas vidare till tredje part.

Contact and information

Alexandra A. Ellis

Curator, documentary photography
+4690 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp