Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Årets kulturkommun – Storuman

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Storuman Årets Kulturkommun i Västerbotten      

I samband med Storumandagarna i juni utses Storumans kommun officiellt till Årets Kulturkommun i Västerbotten. Under höstterminen 2019 och våren 2020 ska kulturen ges större plats än vanligt. Planeringen är redan igång och den 20 mars är det offentligt möte för alla som vill veta mer.

 Motiveringen till utnämningen lyder:

”För ett historiskt starkt kulturintresse och med fokus på att få barn och unga att utöva kultur. Genom kulturen har dörrar öppnats för fortsatt kreativitet och utforskande vilket på sikt kommer hela kommunen till del.”

Under året som kulturkommun kommer invånarna att få ta del av teater, musik, dans, kulturhistoria, film, slöjd och mycket mer. I många fall är det också medskapande aktiviteter i form av workshops eller kurser.

Offentligt möte
Förra veckan träffade kulturbolagens chefer politiker och tjänstemän från Storumans kommun för att diskutera möjligheterna med ett kulturår. Samstämmigheten var stor om kulturens betydelse för invånare och besökare till en plats. Inom kort hålls också ett offentligt möte dit alla är välkomna för att höra mer om kulturåret och korta presentationer av en rad kulturverksamheter som har hela Västerbottens län som sitt arbetsfält.

Initiativtagare
Bakom utnämningen står länets tre stora kulturbolag Norrlandsoperan, Västerbottens museum och Västerbottensteatern. Det är andra gången som en kulturkommun utses i Västerbotten. Fram till och med juni är det Sorsele som bär utmärkelsen.

För mer information:
Fransesca Quartey, VD Västerbottensteatern, 070-892 92 27
Anki Berg, strateg och informatör Västerbottens museum, 070-320 81 55
Gunilla Pettersson, biblioteks- och kulturansvarig Storuman, 073-085 34 42

 

 

Logotyp
Museet är stängt
Logotyp