Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Mina ungar –
dagbok från en byskola

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Under hösten går ungarna på turné i länet. Håll koll, plötsligt är dom i faggorna

Spelplan:
18 & 19/10 Skellefteå, Västerbottensteatern
6/11 Umeå, Väven
9/11 Robertsfors Teater & Musik
24/11 Vindeln, Renforsskolan
25/11 Lövånger, Folkets hus

En föreställning i ord, ton och måleri baserad på Berta Hanssons dagboksanteckningar och bilder

Efter folkskoleseminariet i Umeå kom Berta Hansson 1935 som nyutexaminerad lärare till Fredrika kyrkby i Västerbotten där hon arbetade fram till världskrigets slut. Bertas liv i Fredrika kretsade kring barnen som hon ägnade stor omsorg, och som hon kärleksfullt berättade om i sina dagboksanteckningar och gestaltade i sitt måleri. Ett måleri som efter ett oväntat besök en vinterkväll skulle ta fart och leda till en ny karriär som konstnär.

Föreställningen består av Berta Hanssons dagboksberättelser, teckningar och målningar från tiden i Fredrika. Marianne Folkedotters högläsning inramas av Rickard N Jokelas klangrika basspel.

Marianne Folkedotter 
I en rad uppmärksammade och uppskattade föreställningar har hon visat sin enastående förmåga att med orden upplysa, entusiasmera, roa och förundra en stor publik i och utanför Västerbotten.

Rickard N Jokela
Basisten Rickard N Jokela har efter resor i bland annat Indien, Japan och Schweiz utvecklat ett eget förhållande till improvisation och komposition med solospel i fokus.

Föreställningens längd cirka en timme.

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp