Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Calendar

Tue 14 Mar 12:00 — Tue 30 May

Bio Abelli

Skogslunch – Flera tisdagar under våren

Under flera tisdagar denna vår kan du mellan 12 och 12.30 i Bio Abelli  lyssna till forskare och miljöanalytiker från fakulteten för skogsvetenskap på SLU. Lunch finns att köpa i museets kafé före och efter föredragen, till exempel kan du äta ugnspannkaka och fruktkräm som var vanlig mat i skogen förr!

Thu 1 Jun 18:00 — Mon 28 Aug

Dance Pavilion

Dans på dansbanan 2023

Under hela sommaren kan du både prova på och socialdansa en mängd dansstilar på dansbanan – allt från Tango och Salsa till Lindyhop, Foxtrot och Folkdans. Umeås olika dansföreningar håller ställningarna och du är varmt välkommen

Sun 4 Jun 10:00—16:00

Skellefteå museum

Hålla Hus 20-årsjubileum

Hålla Hus firar 20 år! Dagen firas med en byggnadsvårdsdag på Nordanå i Skellefteå. Deltagandet är gratis och ingen föranmälan behövs.

Sat 10 Jun 13:00—16:00

Dance Pavilion

Finskromsk musikafton på Gammlia

En jazzig lunchkonsert med efterföljande karaoke som ger dig möjlighet att ta plats på scen! Vi har även ett minitivoli med roliga aktiviteter samt bibliotekscykel med sagoläsning på svenska och finska.

Tue 13 Jun 18:00—19:15

Digitalt evenemang

Bröllopsdräkt i Sápmi

Anna-Stina Svakko, mästare inom duodji/samisk slöjd, tar oss med på en resa i de samiska bröllopskoltarnas värld.

Sat 17 Jun 13:30

Wallmarksgården

Kallvattubröllop och brursiare

Varmt välkomna till denna berättarstund på temat frieri och bröllop! Här kommer du att kunna lyssna till olika sätt att fira bröllop, från de rodnande kurtisens tidiga dagar (och nätter) via förberedelser och storbak till bröllopsfester som inte sällan varade i två, tre dagar.

Wed 2 Aug — Fri 4 Aug

Lycksele

Slöjdläger i Lycksele!

Den 2 till 4 augusti hålls det Slöjdläger för barn och unga i Lycksele! Tre dagar under handledning av fyra duktiga slöjdare.

Wed 9 Aug — Fri 11 Aug

Gammlia

Fullbokat: Slöjdläger på Gammlia!

Den 9 till 11 augusti så hålls det återigen Slöjdläger för barn och unga på Gammlia! Under tre dagar så handleds du av fyra duktiga slöjdare.

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp