Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Sofie samlingshantering

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Sofie är ett digitalt system för hantering, registrering och uppordning av samlingar, som dessutom kan göra dem publikt sökbara och tillgängliga. Systemet är i dag det mest använda hos svenska museer, arkiv, kommuner, landsting och föreningar.

Sofie håller ordning på samlingar av exempelvis foton, föremål, berättelser, film och ljud. Det passar såväl små som stora verksamheter. I Sofie finns funktioner för att bland mycket annat registrera personrelationer, vårdbehov, samt ordinarie och tillfälliga placeringar. Dessutom kan man enkelt göra egna utställningar och smidigt hantera bidrag från allmänheten. Sofie är ett webbaserat system, vilket innebär att arbetet kan skötas från vilken internetansluten enhet som helst. Sofie är lätt att anpassa efter verksamhetens nuvarande och kommande behov.

Med Sofie kan användaren tillgängliggöra hela eller delar av sina samlingar. Varje användare får en egen webbplats. Den kan skräddarsys till både utseende och innehåll utifrån specifika önskemål och behov. Publicering kan även ske till K-samsök och Europeana. Informationen i Sofie lagras tryggt på servrar i Sverige och går enkelt att exportera till andra format som exempelvis Excel.

Sofie utvecklas kontinuerligt av Västerbottens museum sedan 1992.

Vidare till Sofies webbplats

Contact and information

Gunnar Lingegård

IT Support, Sofie
+4690-20 20 335 (10am–2.30pm)
gunnar.lingegard@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp