Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Årets berättarkommun

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Lokal utveckling genom berättande i Västerbotten – Berättarnas län

Årets berättarkommun i Västerbotten arrangeras av Nordiskt Berättarcentrum i partnerskap med Västerbottens museum och i samverkan med den kommun som nominerats och accepterat utnämningen.

Med denna satsning vill vi uppmärksamma kommuner som på ett målmedvetet och engagerat sätt vill arbeta med berättande. Syftet med utnämningen är att den ska fungera som inspiration till alla de som vill utveckla berättandet på den egna hemorten, öka berättandets betydelse och med det stärka lokal utveckling i hela Västerbotten.

Utgångspunkten är utveckling baserad på en kombination av lokala förutsättningar och möjligheter samt stöd och resurser från regionala kulturinstitutioner. Avsikten är att stimulera till aktiviteter under hela året och att ge anledning till kontinuerlig samverkan mellan berättarkommuner i länet.

Läs mer om Årets berättarkommun hos Nordiskt berättarcentrum här.

Dorotea är Årets Berättarkommun i Västerbotten 2022/23 – Från och med hösten 2022 och ett år framåt tar Dorotea över berättarbudkaveln från Storuman som är nuvarande Årets berättarkommun. Dorotea ska då fyllas med berättande i en massa olika former. Något som kommer att lyfta hela kommunens kulturliv.

Storuman är Årets berättarkommun i Västerbotten 2020/21 – ett år som fylls av berättande. På grund av coronapandemin är kick-off för Storumans berättarår framflyttat till hösten 2021. Men då hoppas vi att kunna starta upp ett år fyllt av berättarupplevelser med föreställningar, workshops, skolprogram, berättarcaféer opch mycket annat.

Contact and information

Marianne Folkedotter

Storytelling Curator
+4690 20 20 327
marianne.folkedotter@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp