Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp
Grøvsik kystfort har mange spennende hull og tunneller å utforske. Her er noen av friluftsskoledeltakerne nede i bombekasterhullet.

Kulturspår i landskapet

Sorry, this entry is only available in Swedish.

– En resurs i skolan

Projektet Kulturspår i landskapet ska visa, utforska och inspirera till användandet av kulturlandskapet som lärmiljö i skolan, i nära samarbete med lärare i Norge och Sverige.

Syftet är att fler lärare ska upptäcka den potential våra kulturmiljöer har som användbara, roliga och innehållsrika klassrum i många ämnen – platser som är som gjorda för att förmedla upptäckarglädje och skapa tillfällen till aha-upplevelser. Projektets mål är att ta fram verktyg och metoder som ska underlätta för lärare att använda kulturspår i den egna undervisningen.

Under alla tider har människan lämnat spår efter sig i landskapet, spår som i dag berättar om vår historia. Det av människan påverkade landskapet – kulturlandskapet – finns överallt omkring oss. Man kan likna kulturlandskapet vid en överallt närvarande historiebok. Det gäller bara att förstå texten. Kunskap om platsen man bor på stärker människan och ökar respekten för såväl våra medmänniskor som miljön i sig.


Contact and information

Erik Sandén

Archeologist
+4690 20 20 323
erik.sanden@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp