Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp
En samling brev som sjickats mellan Maria Stenberg och Nils Björkman.

Dokumentarkivet

Sorry, this entry is only available in Swedish.

Västerbottens museums arkiv består av handlingar rörande museets egen verksamhet samt en arkivsamling bestående av enskilda arkiv.

Bland museets egna handlingar finns bland annat en stor etnologisk samling med inspelade och delvis utskrivna intervjuer från samtidsdokumentationer, uppteckningar om arbete, seder och bruk, byggnadsdokumentationer, arkeologiska undersökningar, kartor, ritningar, utställningsdokumentationer och en samling äldre tidningsklipp.

De enskilda arkiven innehåller handlingar från både kända och okända västerbottningar. Här finns t.ex. kassaböcker, dagböcker, brev och andra personliga dokument.

I verksamheten ingår ett omfattande arbete med att komplettera samlingen med nyförvärv, uppordna samlingar och digitisera ett urval, varigenom del för del av arkivet så småningom kommer att bli digitalt sökbara i museets sökdatabas Sök i samlingarna.

Eftersom en stor del av arkivet ännu inte är digitiserat görs sökningar och handläggning mestadels manuellt och är därför tidskrävande. Handläggningstiden vid förfrågningar till arkivets samlingar är därför upptill 4 veckor.

Arkivet är öppet endast för bokade besök:

Ingrid Sjödin
Telefon: 090-20 20 333
E-post: ingrid.sjodin@vbm.se

Sök i arkivet (forskning):

Om du inte har möjlighet att besöka oss erbjuder vi arkivsök mot en avgift. Första halvtimmen gratis, därefter 200 kronor per påbörjad halvtimme.

Kopieavgift:

Kopia 1 – 9 gratis.
Kopia 10, 50 kr. Därefter 2 kronor per kopia.

External links

Contact and information

Ingrid Sjödin

Archivist
+4690 20 20 333
ingrid.sjodin@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp