Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp
Tobias Rawet. Foto: Karl Gabor (beskuren)

Att överleva det ofattbara

ons 27 okt kl 18

Tobias Rawet var bara sex år gammal då han gömdes undan nazisterna – nedsänkt i en hink på ett av gårdens utedass. Så lyckade hans mamma gömma honom från de tyska utrensningarna av barn i gettot i Łódź. Tobias kom senare att deporteras till koncentrationslägret Ravensbrück.

Tobias Rawet är Förintelseöverlevande och en av dem som porträtteras i utställningen Speaking memories – Förintelsens sista vittnen. Denna kväll besöker han Västerbottens museum och berättar om hur han överlevde gettot i Łódź, koncentrationslägret i Ravensbrück och koncentrationslägret i Könings Wustenhausen – och om livet efter.

Tidigare i år tilldelades Tobias Rawet Raoul Wallenbergspriset för sitt outtröttliga arbete med att sprida kunskap om Förintelsen och alla människors lika värde. I snart tjugofem år har han föreläst för uppåt 15 000 skolelever om året och han har länge varit aktiv i föreningen Förintelsens överlevande.

Föreläsningen är cirka 90 minuter lång. Efter föreläsningen går det bra att ställa frågor till Tobias Rawet.

FULLBOKAT

Se föreläsningen digitalt

Föreläsningen kommer även att live-sändas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Här nedanför kan du ta del av föreläsningen digitalt på onsdag.

 

Programmet ges i samarbete med Judisk Kultur i Sverige.

Relaterat

Speaking Memories – Förintelsens sista vittnen

…från de som var där. De som överlevde.

Logotyp
Museet är inte öppet idag
Logotyp