Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Kvällsöppet!

ons 24 maj
Västerbottens museum
Kvällsöppet på museet är en onsdag i månaden då vi har öppet till 20.30. Under Kvällsöppet erbjuder vi ett späckat program som passar alla smaker. Kom till museet efter jobbet, ät en bit mat i vårt kafé, ta del av spännande program och avsluta kvällen med en fika! Hur du än väljer att lägga upp din kväll så kommer du att gå härifrån fulltankad med ny kunskap och energi.

 


Visning i textilmagasinet

Klockan 18-19
Slit och släng är ett historiskt sett nytt koncept och det finns mycket lagnings-inspiration att hitta i gamla plagg och ting! Vi visar exempel ur arkiven på återbruk och sparsamhet, guidar gör föremålsantikvarie Annika Suomio Ulander. Begränsat antal deltagare, boka plats via receptionen eller via länk: (länk kommer här)

Stoppa och laga – förläng livstiden på favoritplaggen

Klockan 19– 20
Workshop i enklare lagningstekniker för textil – ta gärna med ett plagg eller en accessoar som du skulle behöva ge lite kärlek och omvårdnad! Visst material finns att tillgå men ta gärna med det material och de verktyg du tror du kan behöva till ditt projekt. Handledare för workshopen är Emma Ewadotter.
Plats: Textilutställningen.

Guidad visning

Klockan 18 & 19
18.00 Alexandra A. Ellis, Curator SJCD, visar utställningarna Panorama av ett samhälle i förändring, Och nåden är utan slut samt I väntan på himmelriket
19.00 visas Hur många träd finns det i skogen?
Samling i huvudentrén.

Filmvisning från fotoarkivet

Klockan 12-20
Under eftermiddagen och kvällens gång kan du ta del av äldre- och nyproducerat filmmaterial som visar hur skogen har brukats. Sju filmer rullar oavbrutet under eftermiddagen och kvällen. Läs mer om dem på vår webb.
Var: Bio Abelli

Konstworkshop – i samarbete med ARTmovement Norr

Klockan 18-20
Titta på en av våra aktuella utställningar och tar del av dess tematik tillsammans med en museipedagog. Därefter introducerar en konstnär eller konsthantverkare från ARTmovement Norr kvällens konstpedagogiska aktivitet som inspirerats av den aktuella utställningen. Vi skapar sedan tillsammans i museets skaparrum och avslutar med att berätta våra tankar för varandra. Ingen föranmälan behövs, men se till att vara på plats en kort stund innan arrangemanget börjar för att få en plats.
Utställning: Och nåden är utan slut & I väntan på himmelriket


Fler datum för Kvällsöppet under våren:
15 mars
19 april

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp