Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Kvällsöppet!

ons 19 apr
Västerbottens museum
Kvällsöppet på museet är en onsdag i månaden då vi har öppet till 20.30. Under Kvällsöppet erbjuder vi ett späckat program som passar alla smaker. Kom till museet efter jobbet, ät en bit mat i vårt kafé, ta del av spännande program och avsluta kvällen med en fika! Hur du än väljer att lägga upp din kväll så kommer du att gå härifrån fulltankad med ny kunskap och energi.

 


Sök ditt hus i arkiven

Klockan 17.30–20
Välkommen till en workshop där du kan leta handlingar, fotografier och ritningar gällande ditt hus med stöd från vår personal.

De arkiv som finns tillgängliga är Folkrörelsearkivet i Västerbotten, Västerbottens museums fotoarkiv, referensbibliotek, aktarkiv och byggnadsinventeringar. På plats finns arkivarier, byggnadsantikvarier och fotoantikvarie som kan ge tips, råd och stöd när du söker.
Begränsat antal, föranmälan krävs. Anmälan stänger den 1 april, 2023 och görs via länk här: Anmälan.

Guidad visning

Klockan 18.30-19.30
Konstantikvarie Suzanne Steneberg visar utställningen In i evigheten – Förvärv till konstsamlingen 2013-2023.

Samling i huvudentrén.

Från en liten kokse till den stora skogsmaskinen

Klockan 18-19
Magnus Andersson, intendent på Skogs- och samemuseet i Lycksele, berättar om museets omfattande samiska och skogliga samlingar. Medarrangörer: Studieförbundet Vuxenskolan och Västerbotten Förr & Nu

Konstworkshop – i samarbete med ARTmovement Norr

Klockan 18-20
Titta på en av våra aktuella utställningar och tar del av dess tematik tillsammans med en museipedagog. Därefter introducerar en konstnär eller konsthantverkare från ARTmovement Norr kvällens konstpedagogiska aktivitet som inspirerats av den aktuella utställningen. Vi skapar sedan tillsammans i museets skaparrum och avslutar med att berätta våra tankar för varandra. Ingen föranmälan behövs, men se till att vara på plats en kort stund innan arrangemanget börjar för att få en plats.
Utställning: In i evigheten

Tälj tillsammans

Dropin mellan kl. 18-20.
Är du nyfiken på täljning? Vill du lära dig grundläggande tekniker för att hantera slöjdkniven och yxan på ett säkert sätt? Kom och slöjda med Ola och Daniel!
Bra att veta: Det är gratis att delta men vi kan endast ta emot ett begränsat antal deltagare – var ute i god tid för att säkra en plats. Knivar och material finns att låna. Slöjdintresserade i alla åldrar är välkomna, dock skall barn under 14 år medföljas av en vuxen som också deltar i aktiviteten. Slöjdandet sker under eget ansvar.

 


Fler datum för Kvällsöppet under våren:
15 mars
24 maj

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp