Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Kvällsöppet!

ons 15 feb kl 18
Västerbottens museum
Från och med januari i år lanserar vi Kvällsöppet på museet; en onsdag i månaden då vi har öppet till 20.30. Under Kvällsöppet erbjuder vi ett späckat program som passar alla smaker.
Kom till museet efter jobbet, ät en bit mat i vårt kafé, ta del av spännande program och avsluta kvällen med en fika! Hur du än väljer att lägga upp din kväll så kommer du att gå härifrån fulltankad med ny kunskap och energi.

 


Program 15 februari

Konstworkshop – i samarbete med ARTmovement Norr

Titta på en av våra aktuella utställningar och tar del av dess tematik tillsammans med en museipedagog. Därefter introducerar en konstnär eller konsthantverkare från ARTmovement Norr kvällens konstpedagogiska aktivitet som inspirerats av den aktuella utställningen.
Vi skapar sedan tillsammans i museets skaparrum och avslutar med att berätta våra tankar för varandra. Ingen föranmälan behövs, men se till att vara på plats en kort stund innan arramgemanget börjar, för att få en plats.
Utställning: Textilutställningen
Klockan 18 – 20

Virkesval och kvalitet

Isak Berkelder som driver Vallmovägens byggnadsvård håller föredrag om trä. Lär dig mer om virkesträ och passa på att ställa frågor till Isak.
Klockan 18.30 – 20.00

Guidad visning

Alexandra A. Ellis, Curator SJCD, visar utställningarna Panorama av ett samhälle i förändring, When I grow Up I want to Be a Black Man och این نیز بگذرد (This Too Shall Pass).
Samling i huvudentrén
Klockan 18-19

Slöjd – historiskt och idag!

Följ med på ett samtal om Form, Funktion och Folktro tillsammans med slöjdarna Ola Ling, Daniel Lundberg och föremålsantikvarie Helena Forsberg.
Plats: Slöjdverkstaden, Egilhallen. Drop in, men begränsat antal platser. Kom i tid för att säkra en plats.
Klockan 18 – 19.00

Öppet i fotoarkivet

Är du nyfiken på att ta del av ett omfattande arkivmaterial med fotografier föreställande personer, platser, byggnader och händelser i Västerbottens län från 1800-talet och framåt? Söker du bilder på ditt hem, din by, stad eller dina släktingar? Varmt välkommen till Kvällsöppet i fotoarkivet! Personal finns på plats och hjälper dig att söka.
Drop in 17.30 – 20.00

 


Datum för Kvällsöppet under våren är:

15 februari
15 mars
19 april
24 maj.

Kontakt och information

Carolina Gunnar

Receptionist, programsamordnare
090 20 20 354
carolina.gunnar@vbm.se

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp