Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Lärarkväll

ons 16 jan kl 16—19
Bio Abelli,Passerade evenemang

Thomas Nordell: Att undervisa om kontroversiella frågor
Olika frågor uppfattas som kontroversiella beroende på var i världen du bor och vilka erfarenheter du har. Det kan handla om allt från politik och religion till kultur och traditioner, till exempel rasism, heder, sex och samlevnad, diskriminering, extremism och radikalisering. Och eftersom skolan är en del av samhället dyker kontroversiella frågor även upp där. För att eleverna ska utveckla förmågan att aktivt delta i det demokratiska samhället behöver grundläggande demokratiska värderingar genomsyra hela skolans lärmiljö. Skolpersonal får inte backa när det gäller att hantera och undervisa om kontroversiella frågor.

Thomas Nordell är regionansvarig i Nord för Den globala skolan. Han är också konsult och föreläsare inom hållbar utveckling och verksam som gymnasielärare i samhällskunskap, historia, religion och geografi och förstelärare med internationalisering som huvuduppdrag. Han har stor erfarenhet från internationella utbyten.

Museipedagogerna Maine Wallentinson, Mattias Johansson och Ingela Wall berättar om Västerbottens museums pedagogiska arbete och om aktuella skolprogram. Som avslutning på seminariet deltar vi i mini-workshoppar kring tre skolprogram som anknyter till temat och som du kan besöka med dina elever.

 

Välkommen du som är lärare, skolledare eller helt enkelt intresserad

Avgiftsfritt. Vi bjuder på soppa

Ett arrangemang tillsammans med UHR/Den globala skolan

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp