Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Lesbisk frukost med workshop

lör 14 mar kl 09—11
Kaféet,Passerade evenemang

Kom på frukostmys och lär dig lappa och laga trasiga kläder och annat textilt!

Workshop: Lappa och laga – hållbart återbruk av kläder
Vi lär oss traditionella och nya tekniker för att lappa och laga plagg som behöver ett nytt liv. Ta gärna med något eget som behöver lagas. En bit in i frukosten berättar Hillevi Wadensten, antikvarie och etnolog på museet, om olika sätt att laga textilier från förr och nu. Därefter finns möjlighet att själv prova laga något i museets textilutställning – max 15 personer åt gången i workshopen. Det behövs inga förkunskaper för att vara med och du får självklart även komma på frukosten utan att delta i workshopen. Vill du komma på workshopen utan att vara med på frukosten går det också bra, ange det i så fall vid anmälan så att vi vet.

Info och anmälan, senast 10 mars, på lesbisk frukost

Om lesbisk frukost
Lesbisk Frukost Umeå arrangerar frukostar och andra aktiviteter där lesbiskhet får vara norm. Vi samarbetar även med Studiefrämjandet. Frukostarna har varit fyllda med bland annat pyssel, musik och föreläsningar.

Lesbisk Frukost Umeå är en del av föreningen Lesbisk Makt som finns på flera håll i Sverige. Alla våra event är alkoholfria. Vi vill tillsammans skapa en lesbisk folkrörelse.

För vem?
Lesbisk kan vara din identitet, eller så identifierar du dig som något annat men gillar att göra lesbiskt ibland, vill göra lesbiskt i framtiden eller vill vara del i en lesbisk gemenskap. Det spelar alltså ingen roll hur du definierar dig före, under eller efter frukosten.

Kontakt och information

Sofia Andersson

Enhetsledare och programansvarig Gammlia
090 20 20 308
sofia.andersson@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp