Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp
From the film "In My Head"

Samtal

tis 8 jun kl 18
Digitalt arrangemang,Passerade evenemang

The connection between the Photobook and working with film/video installations

Maja Daniels och Sohrab Hura i ett samtal om sambandet mellan att arbeta med både fotoböcker och film. I sin praktik arbetar de båda med fotografi, film och fotoböcker och reflekterar kring hur berättandet inom de olika medierna skiljer sig åt, hur de både kan komplettera varandra och fylla olika funktioner. Samtalet kretsar främst kring filmerna The Lost Head and The Bird av Sohrab Hura samt In My Head av Maja Daniels.

Filmerna finns tillgängliga via länk från 7 juni kl 18 fram till midnatt den 8 juni.

Länk till samtalet
Språk: engelska

Om fotograferna

Maja Daniels är en svensk fotografibaserad konstnär och filmare. Med en bakgrund i Sociologi är hennes arbete är sprunget ur ett engagemang för samtiden och ett intresse för hur bilden påverkar oss som individer och samhället i stort. Daniels är intresserad av bildens performativa funktioner och hennes samhällsengagerade berättande syns genomgående i hennes verk, vare sig det handlar om filmskapande eller fotografi, där gränsdragningen mellan det dokumentära och fiktionen är hårfin.

Sohrab Hura är en indisk fotograf baserad i New Delhi. Han är medlem av Magnum Photos. Huras levande, ibland surrealistiska fotografi utforskar sin position med den värld som han existerar i. Han vänder sin starka vision inåt och skapar visuella tidskrifter om sitt liv och personliga relationer som ett sätt att hitta sin egen logik.

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp