Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Samtal på Transsibiriska

sön 26 aug kl 14
Hall 10,Passerade evenemang

En film om om perception, kommunikation och navigation i förhållande till tid och rum – och om Jakob Persson som är Aspergerinformatör och har Aspergers syndrom. Filmen handlar också om den inre och yttre världen, socialt samspel, exekutiva funktioner och om att leva med en ojämn begåvningsprofil.

Samtal på Transsibiriska är ett samarbetsprojekt mellan konstnären Monica Larsson, Jakob Persson och Hanna Persson, student på Filmlinjen på Fridhems folkhögskola. Vi får följa med de tre på en resa på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Peking med stopp i Mongoliet. Medan samtalen fortsätter förändras landskapet utanför tågfönstret.

Hur uppfattar man och tolkar världen när man har ett autismspektrumtillstånd som Aspergers syndrom? Hur är det när ens intryck har en annan känslighet än det normala, och när förmågan att läsa av kroppsspråk, miner och förstå mönster i sociala sammanhang är svårt och kaotiskt? Det syns inte utanpå, men ansträngningen att ta in, tolka och ge respons på omgivningen gör Jakob utmattad och ofta blir det missförstånd och konflikter.

Filmen är 22 minuter.

Efter filmen blir det samtal tillsammans med Monica Larsson, konstnär och Jakob Persson, Aspergerinformatör.

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp