Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Öppning av Short cuts – Anna Kristensen och Peter Lundström

lör 5 feb kl 13

Äntligen slår vi upp dörrarna för Anna Kristensen och Peter Lundströms utställning med måleri och foton uppdelad i fyra årtionden. På grund av rådande restriktioner kan vi inte genomföra en vernissage, men du är varmt välkommen att under dagen komma och ta del av utställningen.

Under öppningsdagen kommer konstnärerna finnas på plats. Personal kommer också finnas på plats och reglera antal personer som vistas samtidigt i utställningshallen. Vi har ett maxantal på 25 personer åt gången.

Anna Kristensen och Peter Lundström träffades på Konstskolan Brage i Umeå i slutet av 1970-talet. Tiden efter har präglats av ett aktivt konstnärskap som idag möjliggör en stor retrospektiv utställning med ett axplock av måleri och foton uppdelad i fyra årtionden. Konstnärerna tillhör den konstnärsskara som hann genomföra två år på den högkvalitativa konsthögskolan Brage, som öppnade 1977 men upphörde redan 1979. Den tvååriga utbildningen byggde på ett frekvent gästlärarsystem med de mest namnkunniga svenska konstnärerna i Sverige, och banade väg för den konsthögskola som åtta år senare såg dagens ljus i Umeå. Tillsammans och på var sitt håll har konstnärsparet utvecklat två unika stilar som nu förs samman i utställningen.

Läs mer om utställningen

Kontakt och information

Suzanne Steneberg

Konstantikvarie
090 20 20 319
suzanne.steneberg@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp