Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Julmarknad 2022

Lördag– söndag 3–4 december

Julmarknaden på Västerbottens museum har arrangerats sedan 1989. Den ägde då rum 24–26 november i samarrangemang med Hushållningssällskapet och Hemslöjden. Arrangemanget lockade cirka 3000 besökare under tre dagar som tog del av mat- och slöjddemonstrationer, underhållning, servering och ett julbord från 1889.

Numera lockar julmarknaden på museet uppemot 20 000 besökare. Störst i länet. Bäst och vackrast om du frågar…

Villkor för deltagande

Julmarknaden är öppen för besökare kl 11–16 båda dagarna. Ingen ihoppackning får ske före kl 16 någon av dagarna. Anmälningsavgiften avser båda dagarna.

Utställare ansvarar för att ta hand om eget skräp och att placera det i container på baksidan av museets huvudbyggnad. Utställare som lämnar skräp till andra att ta hand om debiteras en städavgift om 1000:- i efterhand.

Observera att all elutrustning skall ha IP klass 44 eller högre. Om utrustning utöver vad som angetts och godkänts i ansökan används under pågående julmarknad har museets personal rätt att ta bort denna, och debiterar utställare i efterhand en kostnad om 1000:-.

Bilar ska parkeras på utställarparkeringar som är uppmärkta på kartan som bifogas vid fakturering. Endast ett fordon per anmälan på julmarknadsområdet. Parkeringsbiljett bifogas fakturan.

Kostnad för marknadsplats och eventuella extrakostnader skall vara museet tillhanda enligt faktura som skickas tillsammans med övrig information. Har inte betalning inkommit i tid tillfaller platsen annan sökande.

Tänk på att vi vill att julmarknaden på Västerbottens museum ska ha en gammaldags prägel. Syntet och plast ska endast användas för att skydda produkterna vid snö och regn. Blinkande ljusslingor är inte tillåtet.

Hyrestagaren ansvarar för samtliga hyrda marknadsstånd under hyrestiden och är skyldig att ersätta alla skador/tappade delar till fulla varuvärdet. Förstört/ersatt material tillfaller inte kunden utan stannar i uthyrarens ägo. Det är ej tillåtet att göra tillbyggnader på marknadsstånd. Det är ej heller tillåtet att spika eller skruva i marknadsståndet.

Anmälan

Sista anmälningsdagen för julmarknaden 2022 är söndag 11 september.

Välj formulär, för dej som säljer:
matprodukter
hantverk
övrigt

Avbokning/avhopp:

Bekräftelse på deltagande skall lämnas senast 4 oktober. Avbokning senare än 1 månad före arrangemanget debiteras med 50 procent av priset. Avbokning senare än 2 veckor före arrangemanget debiteras med 75 procent av priset. Avbokning samma vecka debiteras med hela kostnaden. Vid sjukdom krävs läkarintyg.

Kontakt och information

Sofia Andersson

Programsamordnare
090 20 20 308
sofia.andersson@vbm.se

Jessica Jutila

Receptionist, bokningsansvarig
090 20 20 360
jessica.jutila@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp