Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Juryn

Maher Abdel Aziz är en palestinsk-syrisk filmare och konstnär som 2013 flyttade till Sverige. Han har en kandidatexamen i film och regi från SAE institute i Dubai och har deltagit i ett flertal separat- och grupputställningar runt om i världen.

 

Sofia Breimo är etnolog, konstnär och kulturproducent. Känner stort engagemang för människors berättelser och iakttagelser och intresserar sig djupt för det etnologiska hantverket. Hittar drivkraft i tanken om ett mångfacetterat kulturarv och en mer inkluderande historieskrivning.

Nina Korhonen är utbildad vid Nordens Fotoskola och arbetar med långa fotografiska projekt som resulterar böcker och utställningar. Hon ger workshops på medie- och fotoskolor runtom i Europa och har medverkat vid ett stort antal separat- och grupputställningar på olika platser i världen.

David Magnusson är en konstnär som utforskar komplexiteten hos fotografisk representation och hur vår kultur och våra egna erfarenheter påverkar vår uppfattning om det som omger oss. Utbildad vid Akademi Valand och Nordens Fotoskola.

 

Sara Meidell är kulturredaktör på Västerbottens-Kuriren sedan 2009. Bosatt i Umeå. Hon intresserar sig för frågor som rör jämställdhet och demokrati, stadsbyggnad och livsmiljöer, kulturpolitik och konstnärlig frihet. Meidell bevakar också de konstnärliga scenerna med stor entusiasm.

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090-16 39 38
073-926 26 85
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Museet är stängt
Logotyp