Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Löneadministratör med vissa ekonomiadministrativa arbetsuppgifter

Västerbottens museum är ett länsmuseum med placering i Umeå som består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet har en kulturhistorisk inriktning och arbetar med hela länets kulturhistoria. Vid Västerbottens museum arbetar ca 70 helårsanställda och många projekt- och timanställda.

Vi söker en driftig och kunnig löneadministratör med kunskap inom ekonomi. Den huvudsakliga uppgiften är att svara för museets löpande personalhantering med betoning på lönehantering samt därtill stödjande ekonomiadministrativa arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Det löneadministrativa arbetet består i att svara för lönerutinerna vilket innebär bearbetning av löneunderlag, rekvisitioner, databehandling av material samt utbetalning av löner. Arbetet omfattar skatteredovisning, redovisning av uppgifter till myndigheter samt redovisning anknuten till kollektivavtalade försäkringar. I arbetet ingår också administration av anställningsdokument och diverse personalstatistik samt registervård. I ditt arbete ingår också framtagande av underlag och datafiler inför årliga rapporteringar.

De ekonomiadminstrativa arbetsuppgifterna avser främst stöd i museets administrativa arbete inför t ex bokslut och ekonomisk rapportering, ekonomisk statistik, ekonomiska utredningar och skatteutredningar, uppföljning av projekt samt vid uppföljning och uppdatering av ekonomiadministrativa rutiner, processer och system.

Du kommer att arbeta i nära samverkan med museets administrativa chef och ekonomiadministratör.

Kvalifikationer och meriter
Krav är några års arbetslivserfarenhet med löneadministration och arbete i lönesystem samt relevant utbildning inom ekonomi. Tidigare arbete i VISMA lön och VISMA tid är meriterande, men ej ett krav. Meriterande är även om du tidigare arbetat med avtal.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och serviceinriktad. Tjänsten innebär att du arbetar mycket mot fasta deadlines. Förmåga att kunna planera ditt arbete och hålla tider är därför en viktig egenskap.

Anställningsform
Tillsvidaretjänst, 100%. Tillträde efter överenskommelse. Månadslön tillämpas. Västerbottens museum tillämpar 6 månaders provanställning.

Lön
Lön enligt överenskommelse.

Kontakt:
Ytterligare information lämnas av adminstrativ chef Anneli Nilsson,
070-395 52 74 eller via mail: anneli.nilsson@vbm.se

Fackliga företrädare:
Vision; Kenneth Blom, 070-353 93 44 kenneth.blom@vbm.se 
Kommunal Stina Molin, 073-022 24 32  stina.molin@vbm.se

Ansökan
Ansökan märkt ”Löneadministratör Dnr 133/18 samt CV och referenser ska vara Västerbottens museum tillhanda senast den 2018-03-12.

Ansökan skickas till info@vbm.se eller med post till:

Västerbottens museum
Box 3183
903 04 UMEÅ

Inför denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Kontakt och information

Anneli Nilsson

Administrativ chef
090-16 39 10
070-395 52 74
anneli.nilsson@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp