Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Västerbottens museum söker en HR-generalist

Västerbottens museum söker en självgående HR-generalist med dokumenterad erfarenhet och relevant utbildning inom området.

Då Västerbottens museum endast har en HR- tjänst behöver du vara kunnig inom flera HR- områden och trivas med att arbeta självständigt och samtidigt vara en lagspelare.

Den här spännande rollen passar dig som vill jobba brett inom HR, både på en strategisk och operativ nivå. Målet är att försäkra att museets HR-behov blir mötta och är i linje med museets strategiska mål samt att bidra till att museet är en attraktiv arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att säkra verktyg och processer, samt utgöra stöd för museets chefer.  Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

  • Upprätta och vidareutveckla HR-policyer och rutiner inom organisationen
  • Agera chefsstöd och coacha organisationens ledare
  • Upprätta och analysera medarbetarenkäter och andra medarbetardokument
  • Utforma kompetensförsörjningsplaner och identifiera kompetensutvecklingsbehov
  • Driva våra rekryteringsprocesser från start till mål
  • Utgöra kontaktperson till företagshälsovården och hantera bl a rehabiliteringsplaner
  • Hantera arbetsmiljöfrågor och säkerställa att rutiner och processer efterlevs
  • Stötta upp vid frågor inom arbetsrätt och vid fackliga förhandlingar

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot HR-frågor, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet av att ha arbetat i en generalistroll och har även flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt. Du trivs och har stor vana av att arbeta i en roll med många kontaktytor och känner dig trygg med att stötta chefer i samtliga HR-relaterade frågor. Du har goda kunskaper om lagar, avtal och övriga regelverk inom HR-området. Du har även god kommunikativ förmåga och kan utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift.

Som person är du självgående, initiativtagande och tar stort eget ansvar i ditt arbete, samt driver frågor framåt. Du har lätt för att samarbeta med andra och god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Vidare har du ett strukturerat och metodiskt sätt att arbeta mot ett slutresultat. Att vara lyhörd, samt att kunna reflektera och utvärdera är viktiga egenskaper, liksom problemlösningsförmåga med anpassning till situation, syfte och sammanhang. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och förmågor. Vi tror att du har lätt för att komma med idéer som kan förbättra vårt dagliga arbete.

Om oss

Västerbottens museum är ett av landets 24 länsmuseer och bedriver verksamhet med hela Västerbottens län som arbetsfält. Vårt uppdrag är att samla, vårda, visa och beforska det regionala kulturarvet och länets kulturmiljöer ­– från förhistoriska spår och lämningar, till nutida uttryck och idéer. Dessa presenteras på flera olika kreativa sätt, bland annat i utställningar, programverksamhet och pedagogisk verksamhet.

Vi har ett välbesökt museum med utställningshallar, samlingar och arkiv, butik och kafé. På området Gammlia, utanför museibyggnaden, finns också vårt friluftsmuseum som med över 30 byggnader från olika århundraden och årtionden berättar om Västerbotten förr och nu. Museet har stora samlingar av kulturhistoriska och arkeologiska föremål, konst, arkivmaterial och fotografier som utgör unika historiska spår att bevara och hämta kunskap från för framtiden.

Museet drivs i bolagsform och består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Vi är ca 70 anställda som besitter en bred kulturarvskompentens inom många områden. Vi erbjuder en kreativ miljö för såväl besökare som för anställda

Museet är uppdelat i fem avdelningar som sammanlagt ansvarar för publik verksamhet, besöksmålet, samlingarna, kulturmiljöerna, administration och våra fastigheter. Tjänsten är placerad inom avdelningen stab.

Västerbottens museum eftersträvar mångfald och jämställdhet och vi ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som berikande för verksamheten.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid 100 %. Västerbottens museum tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön. Lön enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan märkt HR-generalist Dnr 188/23 samt CV och referenser ska vara Västerbottens museum tillhanda senast den 2023-04-22. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval till intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Ansökan skickas via E-post till info@vbm.se eller med post till:
Västerbottens museum
Box 3183
903 04 UMEÅ

Kontakt

Avdelningschef
Jan Berglund
090-20 20 310
jan.berglund@vbm.se

Facklig företrädare (DIK)
Jimmy Korpenwinge
090-20 20 341
jimmy.korpenwinge@vbm.se

 

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp