Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Vi söker museipedagog

Vi är på spaning efter en driven museipedagog som kan planera och genomföra program och workshoppar för skola, förskola samt vuxengrupper i museets utställningar, i barnverkstan Minimus, på friluftsmuseet och i länet. Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att hantera bokningsärenden och arbete med rekvisita. En stor del av museipedagogens arbetsuppgifter sker i nära samarbete med övriga pedagoger och andra kollegor på museet men du kommer även att ha en tät kontakt med externa samarbetspartners såsom skolor, föreningar och andra kulturaktörer.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och social kompetens. Du har ett genuint intresse av människor och du strävar efter att skapa dialog och delaktighet under visningar. Du är van att arbeta självständigt och driva egna frågor samtidigt som du har lätt för att samarbeta både med interna såväl som externa parter. Du är flexibel, strukturerad, lösningsorienterad och är lyhörd i mötet med besökare.

Kvalifikationer

  • Du har högskoleexamen med kulturvetenskaplig inriktning eller motsvarande med ämneskunskaper företrädesvis inom ämnena etnologi, historia, idéhistoria, konstvetenskap och/eller arkeologi. Ämneskunskaper i museologi och pedagogik är meriterande.
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat museipedagogiskt eller annat kulturpedagogiskt arbete.
  • Du är drivande, van att arbeta självständigt och har lätt att samarbeta med andra människor och skapa goda relationer. Du har ett prestigelöst förhållningssätt till ditt uppdrag.
  • Du har en god planerings-och organisationsförmåga och är noggrann.
  • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska, övriga språkkunskaper är meriterande.
  • Meriterande är erfarenhet av arbete inom skola/förskola samt vana av att arbeta med processinriktade metoder.
  • Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper, kunskaper i normkritik och interkulturellt förhållningssätt är meriterande.
  • Kunskap i muntligt berättande är meriterande.

Västerbottens museum eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som berikande för verksamheten.

Omfattning

Anställningen är 100% tillsvidare med tillträde januari 2018. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Lön

Enligt överenskommelse

 

Ansökan

På ämnesraden ”Museipedagog Dnr 795/17” med CV och referenser
senast 3 november 2017 till: info@vbm.se

eller per post till:

Västerbottens museum
Box 3183
903 04 Umeå

 

Observera

Inför denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt och information

Helena Magnusson

Avdelningschef: Utställningar och programverksamhet
090-16 39 43
070-646 17 96
helena.magnusson@vbm.se

Logotyp
fredag 20 oktober Öppet 10–17
Logotyp