Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Slöjdverkstaden

Har ni noterat att det är liv och aktivitet i Egilhallen? Jovisst är det så! Förutom utställningen Hamnstaden Umeå som slog upp portarna förra året har vi även en slöjdverkstad i byggnaden. I slöjdverkstaden finns utrymme för fyra slöjdare att hyra ateljé. Varje hyresgäst förfogar över ett eget utrymme och delar på gemensamma ytor och en verkstadsdel.

Slöjdverkstaden är en del av projektet Friluftsmuseum för fler, som finansieras av Region Västerbotten och Kulturrådet. Syftet är att göra plats för yrkesaktiva slöjdutövare och levande hantverkstraditioner på Gammlia. Slöjdarna bidrar till museets verksamhet genom att synliggöra Västerbottens immateriella kulturarv. De möjliggör också för våra besökare att testa på olika typer av hantverk, både i enklare prova på-arrangemang och genom längre kurser som de arrangerar både tillsammans med varandra och Västerbottens museum, men även i egen regi.

Ola Ling & Daniel Lundberg

I skrivande stund huserar två hyresgäster i lokalen: Ola Ling och Daniel ”Storslöjd” Lundberg. Ola arbetar med att tälja och svarva i trä. Han kombinerar ornament och form med en glädje som verkligen blir synlig i de färdiga alstren. Daniel täljer i trä och svarvar med svegsvarv som drivs med kroppskraft. Denna teknik är mycket gammal och har få utövare i Sverige. Daniels formspråk är enkelt och rent vilket resulterar i objekt där det tydligt syns hur tillverkningsprocessen gått till.

För mer information och kursbokningar, Kontakta:
Ola: Olaling.se, ola@olaling.se
Daniel: storslojd@gmail.com


Finansiärer:

 

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp