Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Minimus vintertorg och prova-på-täljning på sportlovet

Under sportlovsveckan har vi öppet alla dagar med utomhusaktiviteter och täljning för barnen. Varva utomhuslek med besök i våra aktuella utställningar och fika i kaféet. För den som vill prova täljning är det hög tid att boka plats!

Snö- och stenåldersskoj på Minimus vintertorg

Måndag – fredag kl 11 – 16
Skapa snökonst, prova ”älgjakt” med pil och båge och prova att åka på världens äldsta skidor. Under veckan skapar vi ett vintertorg med aktiviteter utanför museet. Lekladugården uppe på bondgården är också öppen, där djuren väntar på att bli matade och ompysslade.

Prova på att tälja med SlöjdarMolly

Onsdag 9 mars
Att tälja är roligt och spännande men det är viktigt att veta vad man ska tänka på för att det ska bli bra. Molly lär ut tips och tricks till både barn och vuxna och ser till att slöjdglädjen blomstrar.

Bra att tänka på inför

  • Barn behöver ha med sig en ansvarig vuxen
  • Eftersom vi använder vassa knivar när vi täljer lämpar sig inte aktiviteten för de minsta barnen. Rekommenderad ålder är från 8 år och uppåt.

Anmälan

Workshopen är 45 minuter och i varje grupp ryms åtta barn + medföljande vuxna. Det är kostnadsfritt att delta, men vi behöver din anmälan för att hålla koll på antalet. Följande tider finns att välja mellan:

10.00-10.45 (fullbokad)
11.00-11-45 (fullbokad)
13.00-13.45 (fullbokad)
14.00-14.45 (fullbokad)

Arrangemanget är ett samarbete mellan Kulturskolan och Västerbottens museum.

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp