Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Programpunkter

Söndag 26 aug kl 14 • Hall 10
Film: Samtal på Transsibiriska
En film om perception, kommunikation och navigation. Hur uppfattar man och tolkar världen när man har ett autismspektrumtillstånd som Aspergers syndrom? Filmvisning och efterföljande samtal med Monica Larsson, konstnär och Jakob Persson, Aspergerinformatör.

Tisdag 28 aug kl 12 • Hall 9
Lunchvisning: Looking for Alice
Curator Alexandra A Ellis visar utställningen Looking for Alice med fotografier av Siân Davey.

Tisdag 4 sept kl 12 • Hall 10
Lunchvisning: Barndomar
Curator Alexandra A Ellis presenterar utställningen Barndomar med bilder av Sune Jonsson.

Lördag 8 sept kl 12 • Hall 9
Lunchvisning: Barndomar och Looking for Alice
Curator Alexandra A Ellis visar utställningarna Looking for Alice med fotografier av Siân Davey och Barndomar med Sune Jonssons bilder.

Söndag 30 sept kl 13 • Hall 10
Skriv- och berättarworkshop: Föräldrarollen
Vad är ditt förhållande till föräldraskap? Berättelser kring att vara förälder, regnbågsförälder, att vara utan förälder, ha många barn eller att inte vilja ha barn alls. Workshopen leds av museipedagog Ingela Wall, i utställningen Barndomar. Deltagarna avslutar med att framföra sina berättelser som en programpunkt. Samtliga programpunkter teckenspråktolkas.
Anmälan och frågor till ingela.wall@vbm.se

Söndag 30 sept kl 14 • Hall 8
Föreläsning: På nära håll är ingen normal
Funktionshinder i TV- och filmfiktion. Personer med funktionsnedsättningar förekommer ännu idag bara i cirka två promille av SVT:s totala sändningstid och då oftast i rollen som sin funktionsnedsättning. I denna föreläsning söker Karin Ljuslinder, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Umeå Universitet, efter alternativa bilder och andra berättelser än de stereotyper som vi vanligtvis möter i TV och Film.

Torsdag & fredag 18–19 oktober • Bio Abelli
Fotoseminarium 2018: Perfect Nordic – Perspektiv på föreställningar om Norden
Årets fotoseminarium tar sin utgångspunkt i några av de företeelser vi idag ser som definierande för de nordiska samhällena: jämlikhet, individualism, skönhet och stil, sekularism, välfärdsstaten och naturromantik. Läs mer och anmäl dig

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp