Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Att dokumentera svåra skeenden…

Vi står mitt uppe i en oviss tid med en virusspridning som är svår att riktigt greppa och förstå. Coronaviruset, covid-19, har gett upphov till många diskussioner, oro och framför allt till vissa ändrade beteenden och förhållningssätt.

Det här tycker vi är viktigt att dokumentera. Därför närmar sig museets insamlingsavdelning händelserna från olika håll. Bland annat genomför vi ett antal intervjuer och dessutom fotograferar vi platser och ögonblick. Vi har också digitalt via vbm.se samlat in tankar och reflektioner under ett par månader våren 2020.

Här kan du läsa några av de bidrag som kommit in till museet under våren


Västerbottens museum har en lång tradition av att dokumentera samtid och aktuella händelser. Såväl i vardag som i samhällsförändringar är vi där för att dokumentera, observera och försöka förstå hur människor tänker och gör. Materialet som samlas in kan vara alltifrån nedskrivna reflektioner till fotografier, inspelningar, intervjuer, dikter, föremål eller videoklipp. Tillsammans blir materialet en mycket värdefull ögonblicksbild av det som pågår i samhället idag – oavsett om det fångar en bit av vardag eller av något extraordinärt.

Kontakt och information

Sofia Breimo

Etnolog
090 20 20 321
sofia.breimo@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp