Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

Älskling – A Self-portrait through The Eyes of My Lovers

22 september 2019 – 26 januari 2020

Jenny Rova skapar ett självporträtt med bilder fotograferade av tidigare pojkvänner och älskare under deras förhållande med Rova. Resultatet är en bildsvit som sträcker sig över 25 år. Arbetet kan ses som biografiskt men är på samma gång ett indirekt porträtt av varje enskild fotograf, partnern bakom kameran. Fotografierna kan tolkas som romantiska och kärleksfulla gester som manifesterar ett vi, men bär även på förväntningar, intentioner och krav. De uttrycker också det maktförhållande som råder mellan fotografen/subjektet och den fotograferade/objektet. I Jenny Rovas återanvändning av fotografierna förskjuts maktförhållandet i och med att hon tar kontrollen.

Arbetet blev för Jenny Rova en metod att utforska sig själv, men också ett sätt att visa hur vi bygger en identitet genom hur andra ser på oss.

I serien I Would Also Like to Be – A Work on Jealousy väcks frågor om vad som sker med en bild som förflyttas från ett utrymme till ett annat, från en privat sfär till en allmän, eller till en digital plattform. Jenny Rova utmanar här självporträttets gränser och begränsningar.

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp