Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

At Home We Belong

sön 26 maj —sön 25 aug

I sitt arbete kombinerar Inuuteq Storch ofta eget fotografi med ett rikt arkivmaterial, med syftet att berika och nyansera den snäva bilden av Grönland som mestadels presenteras för omvärlden.

Utställningen ger en mångbottnad och nyanserad bild av dagens Grönland tillsammans med en både privat och allmängiltig historisk överblick. Framför allt har den ett perspektiv inifrån en kultur, som annars ofta beskrivs och tolkas utifrån.

“Vid en tidpunkt i mitt liv slog det mig att historien om oss, och därmed om mig, för det mesta dokumenterats av människor som besökte oss. Jag bestämde mig för att jag vill ta fram de dokument som skapats av oss. Så jag började gräva i arkiven för att hitta hur vi skulle ha berättat det.”

Inuuteq Storch

Inuuteq Storch växte upp i Grönland på 1990-talet. Det mesta av hans fotografiska arbete involverar undersökningar av hans nationalitet och kulturella rötter. Storch har studerat fotografi på Fatamorgana i Köpenhamn och på International Centre of Photography i New York. Han har publicerat flera fotoböcker och hans arbeten har ställts ut i USA, Colombia, Grönland, Danmark, Sverige och Norge.

Externa länkar

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090-16 39 38
073-926 26 85
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Museet är öppet idag 11 - 17
Logotyp