Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

At Home We Belong

26 maj – 25 augusti 2019

Inuuteq Storch erbjuder en mer mångfacetterad berättelse om dagens Grönland än den snäva bild som mestadels presenteras för omvärlden. I sina arbeten kombinerar han eget fotografi med ett omfattande arkivmaterial vilket ger en såväl privat som allmängiltig historisk överblick, samt erbjuder ett perspektiv inifrån en kultur, oftast dokumenterad utifrån.

Vid en tidpunkt i mitt liv slog det mig att historien om oss, och därmed om mig, för det mesta dokumenterats av människor som besökte oss. Jag bestämde mig för att jag vill ta fram de dokument som skapats av oss. Så jag började gräva i arkiven för att hitta hur vi skulle ha berättat det.

Inuuteq Storch

Inuuteq Storch växte upp i Grönland på 1990-talet. Det mesta av hans fotografiska arbete involverar undersökningar av hans nationalitet och kulturella rötter. Storch har studerat fotografi på Fatamorgana i Köpenhamn och på International Centre of Photography i New York. Han har publicerat flera fotoböcker och hans arbeten har ställts ut i USA, Colombia, Grönland, Danmark, Sverige och Norge.

Externa länkar

Kontakt och information

Alexandra A. Ellis

Curator, dokumentärfotografi
090 20 20 338
alexandra.ellis@vbm.se

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp