Gå till sidans huvudinnehåll
Logotyp

In i evigheten

sön 26 mar — sön 29 okt

Förvärv till konstsamlingen 2013-2023

Västerbottens museum har i uppdrag att bevara, vårda och levandegöra vårt kulturarv. Konsten är en vital del av det västerbottniska kulturarvet och museets uppgift är att spegla konsten i regionen, både historiskt och i nutid. Ett viktigt led i detta är att fortsätta utveckla konstsamlingen för att bevara den för framtiden.

Västerbottens museums konstsamling omfattar ca 5500 katagoliserade verk: måleri, skulptur, teckningar, grafik och skisser. Museets förvärvspolicy syftar till att bygga upp en representativ samling av konstnärer som är eller har varit verksamma i, eller kommer från Västerbotten. Samlingen belyser den konstnärliga utvecklingen i länet. Dessutom erbjuder samlingen möjligheter till konsthistoriska studier och forskning på ett regionalt material som inte finns samlat någon annanstans.

Suzanne Steneberg, konstantikvarie vid Västerbottens museum, har sedan 2013 arbetat med att förvalta och utveckla museets konstsamling. Hon har med omsorg tagit emot, köpt in och valt ut verk av yrkesverksamma konstnärer som på olika sätt har anknytning till länet.

Utställningen In i evigheten är resultatet av hennes arbete. Den visar 62 verk, av 33 olika konstnärer, inköpta till Västerbottens museums konstsamling under de senaste 10 åren.

Kontakt och information

Suzanne Steneberg

Konstantikvarie
090 20 20 319
suzanne.steneberg@vbm.se

Logotyp
[mbhi_location="VBM"]
Logotyp