Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Vi söker en arkeolog

Om jobbet

Under år 2022 kommer Västerbottens museum utföra ett antal arkeologiska undersökningar i Västerbottens län. De arkeologiska uppdragen kan komma att bedrivas i hela länet, i kusten, skogslandet och fjällen.

Dina arbetsuppgifter blir att delta i fältarkeologiska uppdrag i Västerbottens län. Arbeten som kan bli aktuella är schaktövervakningar, utredningar, förundersökningar och undersökningar samt även att delta i avrapporteringen av dessa.

För tjänsten krävs minst filosofie kandidatexamen eller motsvarande med arkeologi som huvudämne. Erfarenhet av fältarbete är meriterande. Erfarenhet av utgrävningar och/eller utredningar, hantering av RTK-GPS, handdator, arbete i GIS miljö och behörighet att registrera i FornReg är särskilt meriterande.

Anställningsvillkor

Heltid. Anställningen är helt eller delvis inom tidsperioden 2022-06-01 – 2022-11-30. Tillträde: 1 juni 2022 eller efter överenskommelse. Placering: Umeå.

Sök jobbet senast

Ansökan med CV och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2022-04-30. Skicka ansökan till info@vbm.se eller Västerbottens museum, Box 3183, 903 04, Umeå. Ange ref. nr. 233/22.

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

Heltid
3 – 6 månader

Om arbetsplatsen Västerbottens museum

Västerbottens museum har ansvar för hela länets kulturhistoria. Museet har ett 60-tal medarbetare, och består av förvaltande bolaget Västerbottens museum AB och Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet arbetar med dokumentation, vård, förmedling och forskning av länets kulturhistoria inom arkeologi, etnologi och konst. Genom vår kunskapsbank och erfarenhet strävar vi efter att hålla kunskapen tillgänglig, vara ett länsmuseum i tiden, med ökad delaktighet och i dialog med medborgarna.

Kontaktpersoner

Jans Heinerud
Chef för Kulturmiljöavdelningen
jans.heinerud@vbm.se
0702042277

Fackliga kontaktpersoner

Jimmy Korpenwinge
Byggnadsvårdare/facklig repr DIK
jimmy.korpenwinge@vbm.se
090 20 20 341

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp