Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Vi söker en lokalvårdare

Västerbottens museum är ett länsmuseum med placering i Umeå. Museet drivs i bolagsform och består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet har en kulturhistorisk inriktning och arbetar med hela länets kulturhistoria. Vid Västerbottens museum arbetar ca 60 helårsanställda och många projekt- och timanställda. Västerbottens museum eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som berikande för verksamheten.

Är du vår nya lokalvårdare?

Museets dagliga verksamhet bedrivs i huvudsak på Gammlia i Umeå, där museibyggnaderna och stiftelsens kulturbyggnader är belägna. Här finns även personalens arbetsrum och gemensamhetsutrymmen.

Västerbottens museum är ett av de största besöksmålen i länet, och tar varje år emot över 100 000 besökare. I arkiv och föremålsmagasin finns museets samlingar som ska vårdas och bevaras för framtiden. Lokalvården vid museet är en viktig del i museets service till våra besökare och bidrar också till medarbetarnas trivsel. Vi söker nu en kunnig och erfaren lokalvårdare som vill vara en del av museets viktiga verksamhet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att svara för lokalvård i publika lokaler samt i arbetsrum och utrymmen som används av museets anställda. I jobbet ingår städ och tvätt, samt inköp av städmaterial, rengöringsmedel och förbrukningsartiklar. Tillsammans med kollega deltar du även i upphandling och inköp av externa städtjänster vid behov. Du svarar för trivselhöjande åtgärder, såsom byte av gardiner och skötsel av gröna växter i personalens gemensamma utrymmen.

Kulturbyggnader, arkiv och föremålsmagasin städas enligt specifika anvisningar i samråd med samlingsavdelningens personal. Då museet har föremålsmagasin i Hörnefors kan arbetet till viss del komma att utföras där.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av lokalvård med självständig planering av arbetet. Du har hanterat städmaskiner och är bekant med olika typer av system. Du har tidigare erfarenhet av att sköta inköp av rengöringsmedel, städmaterial och förbrukningsartiklar.  Erfarenhet och kunskaper i skadedjursförebyggande arbete är meriterande, liksom erfarenhet av lokalvård i arkivutrymmen. Har du kunskaper om vård av känsliga föremål och textilier är det en fördel. Grundutbildning i lokalvård, SRY-utbildning eller motsvarande är meriterande.

Du har god planeringsförmåga och är ansvarsfull, noggrann och kvalitetsmedveten som person. Du ser vad som behöver göras, är van vid att arbeta självständigt, och har även lätt för att samarbeta med andra människor. För dig är det självklart att vara serviceinriktad och att bidra till ett bra värdskap, både internt på arbetsplatsen och gentemot externa besökare.

B-körkort erfordras.

Anställningsform

Tillsvidaretjänst, 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Månadslön tillämpas. Västerbottens museum tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontakt

Administrativ chef
Jan Berglund
jan.berglund@vbm.se
070-395 52 74

Fackliga företrädare
Kenneth Blom, Vision
kenneth.blom@vbm.se
070-353 93 44

Ansökan märkt Lokalvårdare Dnr 320/22 samt CV och referenser skickar du senast 31 maj 2022 till: info@vbm.se eller per post till:

Västerbottens museum
Box 3183
903 04 UMEÅ

Inför denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp