Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Logotyp

Vi söker en vikarierande byggnadsantikvarie

Dina arbetsuppgifter

Rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, handläggning av bygglov- och planremisser, byggnadsinventering, kunskapsförmedling samt upprättande av kunskapsunderlag mm. Tjänsten innefattar resor inom länet.

Om dig

Akademisk examen som byggnads- eller bebyggelseantikvarie eller motsvarande. Erfarenhet av dokumentation och värdering av kulturhistorisk bebyggelse,

Erfarenhet av rådgivning, kunskapsförmedling och handläggning av byggnadsantikvariska ärenden. God kännedom om relevant lagstiftning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och genomför dina arbetsuppgifter med hög ambitionsnivå och inom utsatt tid.

Meriterande är: erfarenhet av antikvarisk medverkan. Certifiering som sakkunnig avseende kulturvärden (KUL). Erfarenhet av arbete med det kyrkliga kulturarvet och kunskap om Västerbottens byggnadstradition.

Lön

Lön efter överenskommelse. Rese- och traktamentsersättning enligt för museet gällande avtal.

Körkort

B

Anställningsvillkor

Heltid, vikariat vid föräldraledighet med ev. möjlighet till förlängning. Månadslön tillämpas.
Tillträde: 27 juni 2022 eller efter överenskommelse. Placering: Umeå

Om arbetsplatsen Västerbottens museum

Västerbottens museum är ett länsmuseum med placering i Umeå och består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet har en kulturhistorisk inriktning och ett ansvar för hela länets kulturhistoria. Kulturmiljöavdelningen arbetar med byggnadsvård, arkeologi och kulturlandskap och stor del av dess verksamhet bedrivs med uppdragsfinansierade medel.

Kontaktinformation

Lena Berglund, Byggnadsantikvarie
lena.berglund@vbm.se
070–6550688

Jans Heinerud, Chef Kulturmiljöavdelningen
jans.heinerud@vbm.se
070–2042277

Fackliga kontaktpersoner

Jimmy Korpenwinge, DIK
Jimmy.korpenwinge@vbm.se
070–2745440

Museets adress

Helena Elisabeths Väg 3 Umeå

Postadress
Västerbottens museum
Box 3183
90304 UMEÅ

Sök jobbet senast

Ansökan med CV och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2022-04-30. Skicka ansökan till info@vbm.se eller Västerbottens museum, Box 3183, 903 04 Umeå. Ange ref. nr. 228/22.

Vi önskar att du skickar din ansökan via e-post: info@vbm.se alternativt per post till Box 3183, 90304 Umeå.

Logotyp
Laddar öppettider...
Logotyp